ALAPVETŐ SZEMPONTOK

Tisztelt Partnerünk!

Az alábbiakban szeretnénk összefoglalni az üzleti tanácsadás gyakorlati munkájának a legfontosabb szempontjait, melyeket érdemes szem előtt tartani, hogy az együttműködés minél hatékonyabb és eredményesebb legyen.

 

    Az üzleti tanácsadás az üzleti problémák megoldására, mindig az egész üzleti működés eredményességének növelésére irányul. Ahol gondok vannak és fejlődni szeretnének, ott a komplex, TELJES ÜZLETMENET folyamatán is kell javítani, mindenben azt kell szem előtt tartani. A helyzet elemzése után tudunk konkrét megoldásokat adni, a szükséges RÉSZTERÜLETEK hatékonyságának, és a köztük lévő összhangnak a növelésére, hogy megfelelően tegyék a dolgukat, és az egész üzlet sikerét maximálisan szolgálják. Minden esetben a lehetőségekre szabott, megvalósítható javaslatokat, és komplex üzleti támogatást adunk, ami felöleli a teljes folyamatot, és a sikerhez vezető út minden részletét.    

 

term14-1a

 

Egy vállalkozást működtetni a legtöbbször nem egyszerű dolog, sem az elején, amikor még minden kritikus, fel kell építeni az egész céget, a szervezetet, a piacot, és később sem, amikor már figyelni kell a belső ügyekre, a költségekre, a marketingre, a piaci helyzetre.

Azt tudni kell, hogy egy vállalkozás sikerének legfontosabb erőforrása az, aki vezeti, irányítja, hiszen ő tud a legtöbbet hatni a folyamatokra. A tulajdonos, a vezető az egész cég motorja. Normális dolog, hogy ebben a munkában, ahogy kezeli ezt az összetett folyamatot, nem figyelhet mindig, mindenre, maximálisan, és tökéletesen. Elmaradhatnak ügyek, lehetnek kisebb-nagyobb problémák és hiányosságok, de ezeket célszerű minél hamarabb rendbe tenni. 

 

Azonban nem csak egy-egy felmerülő feladatra érdemes külsőst megbízni, mert a könyvelő könyvel, a jogász jogászkodik, a grafikus grafikázik, de ki segít magában az egész üzleti eredményességben? Az egész üzleti folyamat működésének javítására, a fejlődés segítésére is érdemes külső tanácsadás támogatást igénybe venni, mert a kívülálló hozzáértő, aki nem veszik el a megszokott rutinban, az tárgyilagosabban látja a helyzetet, a problémákat is, és a megoldásokat is. Az okos vezető tudja ezt, és attól okos vezető, hogy tudja, hogy nem kell neki mindent a legjobban tudnia.

 

77f97f

 

A tanácsadás, a közös munka sikerét alapvetően meghatározzák a következő szempontok. Érdemes átgondolni.

 1. Az üzleti tanácsadás célja, az üzleti működés javítása, az eredményesség növelése.
 2. A feladat lehet az egész üzleti működés általános hatékonyságának növelése, ekkor áttekintjük az egész üzleti folyamatot, és ami problémát látunk, vagy csak a fejlődés számára fontos  mozzanatot, arra adunk hatásos megoldási javaslatokat.  
 3. A másik eset, amikor egy-egy részterületre kell koncentrálni, mert ott vannak a nehézségek, azt a folyamatot kell rendbetenni, fejleszteni. Azzal a funkcióval van az aktuális probléma, az az akadályanak az egész cég hatékonyabb múködésének.
 4. Kiemelten fontos, hogy a tanácsadási munkában tanácsadó és ügyfél között mindenképpen  hatékony együttműködésre van szükség, két oknál fogva is.
 5. Az egyik ok eléggé nyilvánvaló, az, hogy bármilyen javaslatot, megoldást csak a helyzet megismerése után és alapján lehet kidolgozni. Ehhez pedig információra van szükség, az adott területről, problémáról, a cégről, a piaci, pénzügyi, munkatársi helyzetről való,  minél tartalmasabb információra.
 6. A tanácsadás megkezdéséhez, már annak előtte, ezeket a lényeges információkat érdemes összegyűjteni, hogy hatékony legyen a megbeszélés.
 7. A hatásos munka másik feltétele már egy mélyebb dologra, a vezetési módszerek ügyére mutat rá. A tanácsadási  együttműködés akkor hatékony, ha valóban együtt működés. A szervezetben minden változás, változtatás akkor lesz igazán gyümölcsöző, ha az érintettek a sajátjuknak érzik a feladatot is, a problémát is, és a megoldásra való igényt is. Ez persze megfelelő vezetői motiválást, jó vezetési módszert is kíván.
 8. Mindig érvényes tétel, hogy az általános kérdésfeltevésre általános választ lehet adni, a konkrét kérdésre pedig konkrét választ. Vagyis, ha a cél a működés eredményességének növelése úgy am block, akkor erre az egész működést felölelő általános válasz születik. Olyan értékes, globális javaslatok, amik meghatározzák az egész vállalkozás eredményességet.
 9. Ha pedig egy bizonyos működési terület kapcsán konkrét problémák vannak, akkor arra megfelelően kidolgozott, részletes megoldási javaslatokat fogunk adunk.
 10. A gyakorlatban ez úgy a leginkább eredményes, hogy először célszerű egy általános áttekintést  csinálni, többnyire egy egynapos alapos megbeszélést tartani, ahol körvonalazódik az egész üzletmenet. A cég, az aktivitás méretétől függ, de akár már ilyenkor is konkrét iránymutatatások is születhetnek.
 11. A második fázisban, ha a helyzet megkívánja, hogy részletes probléma kidolgozás legyen, akkor belemegyünk mélyen ezekbe a területekbe, elemezzük, és részletes rendbetételi javaslatokat, konkrét megoldási lehetőségeket adunk. 
 12. Igazán hatékony akkor lesz a tanácsadás, ha van egy harmadik fázisa is, a visszacsatolás. Valamennyi idő után nagyon hasznos újra átnézni a helyzetet, és reflektálni arra, hogy mi és hogyan valósult meg.
 13. Elérkeztünk az egyik legkritikusabb ponthoz, amiről őszintén kell beszélni. A tanácsadó tanácsot ad, és nem ő vezeti a céget. Mondhatja akár a legjobbat is, amit csak lehet, de a megvalósítása már a vezető kezében van. A tény az, hogy a tanácsadás eredményessége a gyakorlati tapasztalatok szerint azon múlik, hogy a közösen kidolgozott megoldásokat hogyan és mennyire valósítják meg.
 14. Ha szükséges, a megvalósításban is vállalhatunk feladatokat, ekkor a projekteket külsősként figyelemmel kísérjük, ha kell ellenőrizzük, és esetleg vezetjük is. 
 15. Ennek sppeciális esete, amikor a szervezetben bizonyos változásokat könnyebben visz végig egy külsős szakértő, vagy csapat, mert úgy kisebb lesz az ellenállás, könnyebb a hatásos megvalósítás. Ilyenkor időlegesen vállaljuk az irányítást is, ez az interim menedzsement.
 16. Végül pedig a tanácsadás formájáról pár szót. Mi a hatékony, konkrét javaslatokat és megoldáskat szeretjük, ezért nem gyártunk soha el nem olvasott dokumentációkat, hanem rövid, összefoglaló írásos anyagot adunk, amit be lehet tartani, és meg lehet valósítani

 

utveszto1a

 

Szororosan az üzleti ederményességhez tartozik, ha nem is annyira a tanácsadás módjához, mint magához a reális cégvezetéshez, az az alapvető kérdés, hogy mitől megy jól egy cég, és mitől nem. A helyzet az, hogy sok mindentől mehet rosszul, vagy gyengén egy cég, de csak egyetlen dologtól mehet jól és sikeresen. 

Az egyetlen dolog pedig, ami a siker meghatározója, az nem más, mint a sok kicsi dolog együtt. Mert azt nem szabad képzelni, hogy egy cég sikere valami titkos csoda megoldáson múlik, még csak azon sem, hogy csak lapátoljunk össze minél több vevőt – a tény az, hogy a siker valójában a sok kicsi dolog együttesén múlik. Ez a lényeg, nincsen varázslat. A tartós, jó eredményhez az kell, hogy a száz apróbb-nagyobb részlet mind-mind a helyén legyen, és a részek maximális hatékonyan illeszkedjenek.

Sok olyan, ami fontos, de nem látványos, és egyáltalán nem hoz direktben semmit, hanem látszólag jelentéktelen, csak egy kis fogaskerék, vagy csupán olaj a gépezetben. Ám csak ha az egész gépezet jól működik, csak akkor jön a komolyabb eredmény is. Gondoljunk egy autóra, ahogyan az működik.

 

cons01

 

Mi ebben a munkában tudunk segíteni. A cég egész üzleti sikerében és az ehhez vezető út szakmai megoldásaiban. Jó stratégiában, hatékony szervezetben, sikeres marketingben.

Az üzleti tanácsadás hatékonysága, sikere a legnagyobb mértékben azon múlik, hogy aki vezeti a céget, az mennyire képes azokat a dolgokat betartani és megvalósítani, amiket a tanácsadás folyamán közösen, a tanácsadó és az ügyfél együttesen megfogalmaznak, amit a továbbfejlődés kulcsának tartanak. Mert valóban úgy van, hogy más csak attól lesz, ha másként is csinálják.

 

Mi is csak olyan történetben szeretünk részt venni, ahol látjuk, hogy a változásra, a javításra, a haladásra nyitottak, ahol nem erőltetni kell, hanem igénylik az újat, a jobbat. A mi sikerélményünk is ebből keletkezik, és az Önök haszna és elégedettsége is ekkor a legnagyobb, ezért kell ezt, mint a legfontosabb tényezőt így kihangsúlyozni.

 

 

259b94b

 

Az eredmény pedig az, hogy nem gondok vannak, hanem sikerek. Alacsonyabb költségek, jobb szervezet, nagyobb bevétel, kiegyensúlyozottabb vezetők és jobb kedvű munkatársak. Dolgozzunk együtt, hogy lehessünk önnek is hasznos partnerek. S&D BC hatékony üzleti tanácsadás.

 

 

···  N A P T Á R  ···

 

–  –  –

pénzügy finanszírozás hatékony gyakorlati üzleti tanácsadás válság menedzsment innováció értékelés szervezet fejlesztés partner keresés EREDMÉNYES MEGOLDÁSOK vezetői tanácsadás konkrét sikeres lehetőségek pályázatok hitelek kockázati tőke befektetés értékelés találmányok ipar kereskedelem forgalom és nyereség termelés CONSULTING

Üzleti tanácsadás, üzletviteli tanácsadás, vezetői vezetési tanácsadás, üzleti partner közvetítés keresés, kockázati tőke befektetés, weblap, üzleti hatékonyság optimalizálás javítás.

S&D BC ÜZLETI TANÁCSADÁS EREDMÉNYES JAVASLATOK konkrét gyakorlati HATÁSOS MEGOLDÁSOK használató sikeres BEFEKTETÉS ÉRTÉKELÉS üzleti hatékonyság ÉRDEKESSÉGEK SZAKMAI CIKKEK gazdasági üzleti fontos ÉRTÉKESÍTÉS TÁMOGATÁS forgalom nyereség növekedés INFORMÁCIÓK DOKUMENTUMOK üzleti partnereink INNOVÁCIÓ ÉRTÉKELÉS újdonság hasznosság KOCKÁZATI TŐKE BEFEKTETÉS pénz profit siker MARKETING MUNKA mix pr reklám NÖVEKEDÉS MENEDZSELÉS irányítás veszély PÁLYÁZATOK HITELEK FORRÁSOK PÉNZÜGY GAZDÁLKODÁS könyvelés kontrolling SZERVEZET FEJLESZTÉS folyamatok együttműködés TALÁLMÁNY HASZNOSÍTÁSötlet megvalósítás TERMELÉS HATÉKONYSÁG önköltség mennyiség ÜZLETI PARTNER KERESÉS közvetítés hirdetés ÜZLETI TERV TANULMÁNY készítés bankoknakVÁLLALATIRÁNYÍTÁSI RENDSZER erp crm web online VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉS komplex segítség VÁLSÁG MENEDZSELÉS kilábalás talponmaradás VEZETÉSI TÁMOGATÁS módszerek motiváció VEZETŐI TÁMOGATÁS jó vezető coach WEBLAP ÜZLETI TARTALOM üzeleti szöveg írás EREDMÉNYES JAVASLATOK konkrét gyakorlati HATÁSOS MEGOLDÁSOK használató sikeres ÜZLETI PARTNER KERESÉS közvetítés hirdetés ÜZLETI STRATÉGIA célok célok és módszerek MUNKAÜGY BÉR TB HR jó vezető coach EXCEL TÁBLÁZAT KÉSZÍTÉS üzeleti szöveg írás ÜZLETVITELI TANÁCSADÁS PROJEKT MENEDZSELÉS PROJEKT FINANSZÍROZÁS SZABADALOM HASZNOSÍTÁS ÉS FINANSZÍROZÁS ÉRDEMES ÁTGONDOLNI FELHÍVNI 06 30 409 2113

 

 

ut ut ultricies efficitur. libero luctus dictum elementum risus