CIKKEK ÍRÁSOK ÜZLETI TANÁCSADÁS ÜZLETI TERV KÉSZÍTÉS EXCEL TÁBLÁZAT KÉSZÍTÉS

Profi üzleti tervek készítése vállalkozásoknak. Bank hitel, kockázati tőke befektetés, projekt indítás.

 

www.erdely.ma

A cikk témája az üzleti terv, az üzleti terv készítés fontossága. Ugyan a hétköznapi munkában nem készítünk üzleti terveket, vagy csak nagyon vázlatosan, de amikor komolyabb változások előtt állunk, akkor mág naagyon javasolt hogy átgondolt, részletes üzleti tervet, pénzügyi kalkulációt készítsünk. Ilyen eset amikor egy bankhitelt igénylünk, vagy valamilyen nagyobb pályázat mögé kell tennünk, és ha a cég növekedéséhez kockázati tőke befektetés megszerzése a célunk.

 

“A vállalkozás működése során minden évben időt kell szakítani arra, hogy a vezetők átgondolják az előző év eredményeit, veszteségeit, és ezek figyelembevételével megfogalmazzák a jövőre vonatkozó céljaikat, terveiket.

Az üzleti terv készítés azonban nem a legkedveltebb feladatok egyike, hiszen a cég méretétől, bevételétől, tevékenységi körétől, dolgozói számától függően rengeteg időt és energiát vesz el a vállalkozóktól. Az előző év minden egyes beszerzését, értékesítését górcső alá kell venni, fel kell idézni minden egyes üzleti partnert, akivel a cég kapcsolatba került üzletkötés céljából.

Elő kell venni az eredménykimutatást is, és elemezni kell minden egyes kiadást, valamint bevételt, ami a működés során a tárgyévben keletkezett. Csak és kizárólag az átfogó, részletekbe menő vizsgálatot követően valósulhat meg a hiteles üzleti terv készítés, ami hatalmas információmennyiséget tartalmaz, mind a múltbéli, mind a jelenlegi helyzetről.

A szükséges adatok összegyűjtését, elemzését követően kezdődhet el a jövőre vonatkozó tervek átgondolása, és írásba foglalása. Nem véletlen, hogy sok cégvezető dönt úgy, hogy az üzleti terv készítést kiadják a kezükből, és egy olyan szakemberre bízzák a munkát, aki már több száz ilyen jellegű dokumentumot készített a múltban. Ennek köszönhetően nem kell hetekig, hónapokig vesződniük azzal, hogy összegyűjtsék az adatokat, és messzemenő következtetéseket vonjanak le belőlük.

Természetesen az üzleti terv készítés minden esetben egy átfogó, nagy felelősséggel járó munka, amit a vezetőkkel, könyvelőkkel együttműködve kell létrehozni, hiszen az adott céget ki ismerné jobban, mint ők. A megfelelő nyilvántartások, dokumentumok és szöveges anyagok birtokában azonban a külsős szakemberek is rálátást kapnak a cég működésére, és ennek eredményeképpen hasznos tanácsokkal tudnak hozzájárulni az üzleti terv elkészítéséhez.

Csupán egy megfelelő tapasztalattal rendelkező, megbízható tanácsadót kell felkutatni, aki segít, hogy a hivatalos dokumentum elkészítése a lehető leggyorsabban, és a leghitelesebben valósuljon meg.”

 

 

direkt link : erdely.ma – Bízza profira az üzleti terv készítést!

 

ultricies vulputate, commodo consectetur Praesent leo