ÜZLETI TERV ? KINEK ? MINEK ?

 

 

Mert enélkül nem megy

 

Hogy kézben tartsa a dolgokat …
Hogy bank hitelt kapjon …
Hogy a befektetőt találjon …

De tényleg, valóban kell üzleti terv? Kinek, minek? Mikor? Kell egyáltalán?

Járjuk kőrbe őszintén ezt a kérdést.

A válasz az, hogy nem, valójában NEM KELL ÜZLETI TERV egy csendben, rendben menő vállalkozásnak, nincs rá szükség a mindennnapokban.

Talán meglepő, hogy ezt mondjuk, de tényleg így van. Ha egy kis cégnek megy a szekér, szépen folyamatosan, egyenletesen jönnek a bevételek, stbilak a költségek, akkor ezen nincs mit tervezni, szükségtelen.

DE ott volt egy HA. 

Ha … megy a szekér … ha folyamatosan … ha egyenletesen … ha stabilak … DE HE NEM ???!!!

AKKOR IGEN. Akkor érdemes, szükséges, muszáűj tervezni. Akkor foglalkozni kell azzal, hogy ha így és így alakulnak a bevételek, az árak, a bérek, a költségek, akkor ezekre a változásokra hogyan reagálunk, mit tudunk tenni, hogy mindezek a változások kézben tarthatóak maradjanak.

 

Az üzleti világban azt lehet tapasztalni, hogy sok olyan vállalkozás és vállalkozó van, akik úgy csinálják a napi dolgaikat, hogy szinte semmilyen üzleti terv készítés, semmilyen pénzügyi számítások nincsenek mögöttük. Nem csinálnak ilyesmit, mert feleslegesnek tartják.

Valóban, sok esetben, amíg elég egyszerű az egész biznisz, amíg nincsen semmi fennforgás, addig megy is kézből minden. Viszont ha már problémák vannak, vagy csak esetleg lehetnek, ha nincs készpénz számolatlanul, ha gépek, beruhások kellenek, akkor mindez így már messze nem elégséges. Ha oda kell figyelni a vevőkre, szállítókra, átutalásokra, bérekre, akkor már muszáj kalkulálni, pénzügyi számításokat végezni, akár csak kockás papíron is, és ez már egyfajta üzleti terv készítés, itt kezdődik az üzleti terv készítés. Ha pedig már kicsit is komolyabb a vállalkozás, ha új üzletágat, vagy új projektet indítanak, ha bankhitelt szeretnének felvenni, vagy esetleg külső befektetőt, kockázati tőkét bevonni, akkor pedig mindez már nem kérdés, ekkor már nem csak jó, hanem muszáj üzleti tervet készíteni.

 

 

sikeres üzleti befektetés értékelés

Egy bank, egy befektető csak az elé tett üzleti terv alapján tudja megítélni, hogy amivel hozzájuk fordulunk, az csak óhaj, vagy pedig egy reális, átgondolt, biztonságos, nyereséges projekt lesz-e, amennyire ezt előre csak várni lehet. Ilyenkor nem csak érdekünk is, kötelező is az üzleti terv készítés, a komoly szöveges rész, a piac, működés, verseny, értékesítés elemzés, és a részletes pénzügyi kalkuláció. Az, hogy egy üzlet, egy projekt sikeres lesz, vagy sem, az nagyon nagy részben azon múlik, hogy mennyire alaposan gondolták át, mennyire tervezték meg a mozgásteret.

 

 

Az üzleti tervezés NEM JÓSLÁS! Nincs arról szó, hogy bárki van aki meg tudná mondani, hogy hogyan alakulnak majd a dolgok, hogy a dolog siker lesz-e vagy bukás! Arról szól az üzleti tervezés, hogy amennyire lehet, határozzuk meg a lehetséges, a várható mozgásteret.

 

 

 

kalkulacio07

 

 

TERVEZNI KELL !!! Később, a megvalósítás idején, a cég működésekor, pedig érdemes összevetni a tervezett számokat és a valóságot, a tényeket. Ezt is azért, hogy a működésünket tisztán lássuk, hogy kezükben tarthassuk a történetet. A folyamatokat, a költségeket, és az információk alapján jól tudjuk intézkedni, hogy a kívánt dolgok valósuljanak meg. Ide tartozik, hogy a cég működéséről, az üzleti folyamatokról, a jelenlegi és várható helyzetről információkat, kimutatásokat adni nem a számvitel, nem a könyvelés az illetékes. Ők megteszik amit lehet, elvégzik a hivatalos, előírt teendőket, nyers adatokat is tudnak adni, de nem feladatuk a céget átlátni és kontrollálni. A sikeres cégvezetéshez gazdasági, értékesítési kimutatások, vezetői információk szükségesek. Jó információk alapján hozott, jó döntések.

excelmester excel táblázat kalkulacio 191004abc

www.excelmester.hu professzionális excel táblázatok

 

 

 

Elbukni vagy megnyerni ?

 

Egy hitel kérelemnél, egy kockázati befektetésnél, a másik fél pénzt tesz bele, és nyilván teljesen érthető, hogy szeretné azt minél kisebb kockázattal, nyereséges, biztonságos ügyekbe betenni. 

 

 

 

A jól elkészített üzleti terv nagy segítség is, mert valóban rászorítja a projekt gazdáját, hogy minden fontos szempontot részletesen átgondoljon, hogy mindent pontosan számoljon, reálisan kalkuláljon, mert egy jó üzleti terv elkészítésekor látni fogja, ha nem reális amit elképzel.

 

 

üzleti terv készítés

 

 

 

Hiszen lássuk be, a projekt gazdája nem a jó üzleti terv készítésben  jártas. A sikereshez profi üzleti tervekre, profi pénzügyi kalkulációkra van szükség, komplex, meggyőző anyagra. 

 

 

Egy szabadon felhasználható, öt éves üzleti tervező minta pénzügyi kalkuláció itt tölthető le. 

Tartalmaz minden főbb tátelt, számot, ami alapján összeállíthatünk egy elképzelést, projektet, üzleti tervet. Bonyolultabb ügyeknél persze sokkal részletesebb számításokra is szükség van, elkészítjük önnek.

 

 

 

JÓ ÜZLETI TERV ANNYI MINT JÓ ÜZLETI HOZZÁÉRTÉS.

Ez minősíti a projektet, a projekt gazdáját. Tudja minden bank és befektető !

 

 

A szabadon felhasználható, öt éves üzleti terv készítő itt is letölthető.

 

info@uzletitanacsadas.info

06 30 409 2113

 

 

 

AZ ÜZLETI TERVRŐL ITT

 

AZ ÜZLETI TERV KÉSZÍTÉSRŐL szóló részletes sorozatot pedig ezen az oldalon olvashatja, itt.

 

 

üzleti terv készítés. ami fontos a sikeres üzleti terv elkészítéséhez, a Technológiai, termelési, pénzügyi, értékesítési üzleti terv készítéshez, mint swot elemzés analízis, marketing, piac, verseny, konkurencia, bevétel, forgalom, költség mérleg. üzleti terv készítési cél a kockázati tőke, befektetés, bank hitel. szöveges üzleti terv készítés, és pénzügyi üzleti terv készítés.

mi, vulputate, Donec adipiscing Lorem et, ut amet,