Profi üzleti terv készítése hitel projekt befektetés vállalkozás A pdf

“… Az üzleti terv tartalmi és szerkezeti felépítésére vonatkozóan nincs kötelező jellegű előírás, a gyakorlati élet és a hitelintézetek elvárásai azonban körvonalaztak egy általánosan elfogadott útmutatást. Ezek szerint e terv fő fejezetei a következők lehetnek (Hemingway – Bálint
[2004]):
I. Vezetői összefoglaló
II. A terv célja
III. Az iparági környezet és a vállalkozás bemutatása
IV. Marketingterv
V. Szervezeti terv
VI. Tevékenységi (beruházási, termelési és működési) terv
VII. Pénzügyi terv
VIII. Feladatok ütemezése, időzítése
IX. Kockázatok és azok kezelése
X. Mellékletek

Az üzleti tervek többféle típusa különböztethető meg. Attól függően például, hogy kinek készült, a következő típusokról beszélhetünk:
– Megvalósíthatósági tanulmány. Készítése során még csak a leendő befektetők érdeklődésének felkeltése a célunk, s ebben csillantjuk fel az üzleti alapgondolatban rejlő lehetőségeket.
– Teljes üzleti terv. Első sorban akkor alkalmazható, ha a cég alapításakor külső forrás bevonása szükséges, tehát befektetőket, hitelezőket esetleg üzleti angyalokat kell meggyőzni vállalkozási ötletünk sikerességéről.
– Operatív részletekbe menő terv. A vállalat menedzsmentjének készül, s aprólékos cselekvési tervet ad a megvalósításhoz.
– Hitelkérelemhez készített terv. Elemzései a Bank érdeklődésének megfelelően a pénzügyekre és a pénzügyi kockázatokra koncentráltak.
…”

direkt link : excelmester.hu Profi üzleti terv készítése hitel projekt befektetés vállalkozás A pdf

ut dapibus Sed ut libero facilisis