PROFI ÜZLETI TERV KÉSZÍTÉSE

 

 

ÜZLETI TERV KÉSZÍTÉS
PÉNZÜGYI KALKULÁCIÓ
CASH FLOW
BANK HITEL
KOCKÁZATI TŐKE
BEFEKTETÉS
EXCEL TÁBLÁZAT
DOKUMENTÁCIÓ 
KÉSZÍTÉSE

 

Minden komolyabb működés alapja valamilyen tervezés, az elképzelés kibontása, számokra való lefordítása. Ez maga az üzleti terv készítés. Lehet egy kockás papír, vagy lehet bonyulult excel táblázat készítés , de a lényege, a részletes átgondolás! Akkor is szükség van rá, ha a cél egy belső projekt,  egy bankhitel, egy tőke befektetés, de akkor is elengedhetetlen valamilyen üzleti terv készítése, amikor a cég működését szeretnénk eredményesebbé tenni .

VAKREPÜLÉSNEK VAKLANDOLÁS A VÉGE !

 

 

 

kockásfüzet01auj

Az üzleti tervezés, üzleti terv készítés lényege, hogy alaposan át kell gondolni a megvalósítandó ügy minden fontos külső és belső szempontját, feltételét, tényezőjét. Legfőképpen a piacot, de minden mást is, a terméket, innovációt, vezetést, szervezetet, technológiát, értékesítést, marketinget. A lehetőségeket és veszélyeket is. És természetesen a megvalósítás részletes pénzügyi folyamatát.

 

Ezt az alaposan átgondolt, és pénzügyileg is kalkulált tervezést nevezzük üzleti terv készítésnek. Akár önmaga csinálja, akár profival csináltatja, ez egy jelentős munka, és komoly hozzáértést kíván .

 

Mi történik, ha valami fontos dolog akár csak tíz százalékkal megváltozik?

Nem kötelező tervezni, de akkor nem is kell csodálkozni.

 

Az üzleti terv készítésekor minden olyan szempontot vizsgálni kell, ami befolyásolhatja az egész ügy sikerét. Mindent, ami a megvalósítás része, vagyis a piacot, árakat, versenyt, értékesítést, beszerzést, anyagot, önköltséget, gyártást, alvállalkozókat, technológiát, fejlesztést, marketinget, belső működést, költségeket, pénzügyeket, létszámot, béreket, rezsit, fenntartást, energiát, irodai költségeket, és természetesen a beruházásokat, mindent.

Ez így már felsorolva is sok, de a gyakorlatban, papíron vagy táblázatokkal kínlódva, az üzleti terv elkészítése igazán kemény munka. Az üzleti terv készítés ezért nem csupán valami szöveg meg néhány szám, kis táblázat, hanem igazában magának a projektnek a pontos gondolati megvalósítása.

Elemi érdekünk, hogy reálisan tervezzünk, senki nem akarja megalapozatlan elképzelésekkel önmagát becsapni. 

 

 

Az üzleti terv készítés első része a projekt lényeges szempontjait részletesen bemutató szöveges rész, a projekt komplett leírása. Főbb szempontok, fejezetek, amikre szükség van: 1. rövid bemutatás, 2. vezetői összefoglaló, 3. stratégia, célok,  4. piaci helyzet, 5. verseny, 6. termékek, szolgáltatások, 7. innováció, 8. technológia, 9. szervezet, belső ügyek, 10. megvalósítás, 11.marketing, 12. értékesítés, 13. veszélyek és lehetőségek 14. utalás a pénzügyi kalkuláció alapvető számaira.

üzleti terv minta kalkulacio 191004euj

Az üzleti terv készítés második része a projekt konkrét gazdasági pénzügyi kalkulációja. Öt évre és egy-két évre havi bontásban a projekt ütemezése. 1. Értékesítés, 2. árak, 3. mennyiségek, 4. beszerzés, anyagok,  5. termékekek, szolgáltatások, 6. létszám, bérköltségek, 7. r&d, fejlesztés, 8. különféle rezsi és működési költségek, 9. beruházások, 10. p&l, cash-flow, nyereség.

www.excelmester.hu professzionális excel táblázatok

 

 

Egy jól összeállított, profi üzleti terv készítése egyszerűen rákényszeríti a projekt tulajdonosát, hogy mindent jól átgondoljon, és számoljon, vagyis, hogy reálisan kalkuláljon, mert a készítés folyamán megmutatkozik minden ami nem reális.

Mit szeretne, elbukni a dolgot vagy megnyerni ?

 

 

 

kalkulacio07ujAki racionálisan áll hozzá, az saját magának is alaposan átgondolja azt amit szeretne elérni, megvalósítani, az elképzelését, és készít egy üzleti tervet. Látni lehessen a piaci, és gazdasági a mozgásteret, a mennyiségeket, bevételeket, költségeket, belső feltételeket, veszélyeket, mozgásteret. Ezt várja el a bank is, a befektető is, hiszen az teljesen érthető, hogy aki pénzt tesz bele, az szeretné látni, hogy mibe teszi, látni a piacot, a céget, a kockázatokat, a megvalósítás menetét. A projekt gazdájának a  feladata az, hogy az üzleti terv  készítés segítségével meggyőzze.

A siker félig a jó projekten és félig a jó üzleti terven áll vagy bukik.

Van sok olyan vállalkozás és vállalkozó, aki nem érzi ennek a fontosságát, úgy gondolja, hogy az üzleti tervek készítése elég egy felesleges dolog, csak egy nyűg, csak azért kell, mert kérik a különféle bankok és befektetők, pedig ő aztán fejből is tudja az egészet. Ezt hozzáállást mutatják a tönkrement cégek, az elutasított bankhitelek, a sikertelen kockázati tőke befektető keresések.

 

77f97fa

 

Üzleti tervet készíteni bárki tud, valamit ír az elképzeléseiről, keveset a piacról, hozzátesz pár levegőben lógó számot, és már készen is van az üzleti terv. Igen, ez a biztos kudarc.

Ahány féle projekt, annyi féle üzleti terv készítés létezik, mert a jó terv mindig az adott téma speciálitása szerint alakul, egyiknél egy bizonyos dolgokon van a hangsúly, a másiknál másokon, még ha a lényeg hasonló is. 

A projekt gazdája a saját területéhez ért, ahhoz amivel a cég foglalkozik, és nyilván nem az üzleti terv készítésben szakértő. A megkapott hitelhez, a sikeres befektetéshez nem barkácsolt anyagokra, hanem hozzáértő módon elkészített, komplex üzleti terv készítésre, üzleti pénzügyi kalkulációra van szükség. 

 

 

Egy ingyenes üzleti terv készítő minta pénzügyi kalkuláció letölthető itt.
Egy alapvető excel táblázat,  ami tartalmaz minden olyan tételt, ami ahhoz szükséges, hogy összerakjunk egy reális elképzelést, és egy nyers üzleti tervet készíthessünk. Bonyolultabb esetekben természetesen jóval részletesebb bontásokra is szükség lehet, így mindig a célokhoz igazodva készítjük el a komplex anyagot.

 

 

 

üzletiterv07uj

 

 

 

 

 

 

Az ötlet még csak ötlet, az elképzelés még csak elképzelés, mindenki a konkrétumokra kíváncsi. Egyfelől pontosan lehet tudni, hogy a számokból ki fog derülni minden, ezért a kalkulációnak minden szempomtból stimmelnie kell. Az pedig csak akkor lesz úgy, ha az elképzelés reális, az üzleti tervezet reális, és reális számokat tartalmaz. Piacot, értékesítést, mennyiségeket, árukat és árakat, belső költségeket, látszámot, béreket, beruházásokat, pénzügyeket. Másfelől azt is lehet tudni, hogy aki jó üzleti tervvel áll elő, az jól átgondolta a dolgot, az ért a projektjéhez – hitelezni, befektetni pedig csak ilyen dologba és partnerbe érdemes.

 

 

SENKI NEM TUD jó üzleti tervet készíteni ÖN HELYETT, mert sikerre esélyes, jó tervet készíteni CSAK KÖZÖSEN lehet, hiszen ön ismeri részleteiben a környezetet, az elképzelést, a projektet. Amit mi tudunk, hogy ezt a tudást kiegészítjük, szigorúan átgondoljuk, és együtt egy olyan üzleti terv koncepciót dolgozunk ki, ami jól megállja a helyét. Olyant, ami vonzó egy banknak, egy befektetőnek, olyant, aminek esélye van a sikerre.

 

 

 

Mit szeretne? Elbukni a hitelt, elbukni a befektetőt, vagy megnyerni ?

 

A barkácsolás biztos kudarc!

Az elpazarolt lehetőség, a kudarc sokkal sokkal többe kerül, mint egy profi üzleti terv elkészítésének a költsége. Akit megszeretne győzni, az ennek alapján fogja megítélni az egész beadott projektet, a projekt gazdájának a hozzáértését, és ennek alapján fog dönteni, hogy beszáll-e pénzzel, tőkével vagy pedig nem. Érdemes rontani a saját esélyeit?

 

 

JÓ ÜZLETI TERV

EGYENLŐ

JÓ ÜZLETI HOZZÁÉRTÉS

 

 

Egy ingyenes, öt éves, alapvető pénzügyi terv kalkuláció tölthető le itt.

vencap03uj

 

 

 

info@uzletitanacsadas.info

 

 

06 30 409 2113

 

 

 

TANULMÁNYOK ÉS CIKKEK A TÉMÁBAN

ITT: ÜZLETI TERV KÉSZÍTÉS ÜZLETI TANÁCSADÁS CIKKEK :ITT

 

 

 

design. IGAZI Üzleti tanácsadás, PROFI üzleti terv készítés, pénzügyi kalkuláció,  EXCEL TÁBLÁZAT KÉSZÍTÉS, cash-flow, értékesítési terv, innováció, BANK HITEL ÉS KOCKÁZATI TŐKE BEFEKTETÉS. 

Egy komoly befektetési projekt üzleti terv KÉSZÍTÉSE Sok munka, idő ÉS pénz. Kisebb ügyeknél lehet házilag is, nagyobb projekteknél mindenképpen PROFIKRA ÉRDEMES bízni. A kudarc, AZ időveszteség sokkal többe kerül, mint egy JÓ ÜZLETI TERV ANYAG ELkészítésének A díja.

üzleti terv 14uj

A TAPASZTALAT AZ, HOGY A siker kulcsa a projekt maga, és a JÓL ELKÉSZÍTETT  üzleti terv EGYÜTT. SPICES & DIAMONDS BUSINESS CONSULTING. Profi üzleti terv készítés.

 

 

 

 

nec efficitur. dolor venenatis accumsan consequat. ipsum ipsum