ÜZLETI TERV ? KINEK ? MINEK ?

 

 

Mert enélkül nem megy

 

Hogy kézben tartsa a dolgokat …
Hogy bank hitelt kapjon …
Hogy a befektetőt találjon …

 

 

Az üzleti világban azt lehet tapasztalni, hogy sok olyan vállalkozás és vállalkozó van, akik úgy csinálják a napi dolgaikat, hogy szinte semmilyen üzleti terv készítés, semmilyen pénzügyi számítások nincsenek mögöttük. Nem csinálnak ilyesmit, mert feleslegesnek tartják.

Valóban, sok esetben, amíg elég egyszerű az egész biznisz, amíg nincsen semmi fennforgás, addig megy is kézből minden. Viszont ha már problémák vannak, vagy csak esetleg lehetnek, ha nincs készpénz számolatlanul, ha gépek, beruhások kellenek, akkor mindez így már messze nem elégséges. Ha oda kell figyelni a vevőkre, szállítókra, átutalásokra, bérekre, akkor már muszáj kalkulálni, pénzügyi számításokat végezni, akár csak kockás papíron is, és ez már egyfajta üzleti terv készítés, itt kezdődik az üzleti terv készítés. Ha pedig már kicsit is komolyabb a vállalkozás, ha új üzletágat, vagy új projektet indítanak, ha bankhitelt szeretnének felvenni, vagy esetleg külső befektetőt, kockázati tőkét bevonni, akkor pedig mindez már nem kérdés, ekkor már nem csak jó, hanem muszáj üzleti tervet készíteni.

 

 

sikeres üzleti befektetés értékelés

Egy bank, egy befektető csak az üzleti terv alapján tudja megítélni, hogy amivel hozzájuk fordulunk, az csak óhaj, vagy pedig egy reális, átgondolt, biztonságos, nyereséges projekt lesz-e, amennyire ezt előre csak várni lehet. Ekkor már érdekünk is, kell is az üzleti terv készítés, komoly szöveges rész, piac, működés, verseny, értékesítés elemzés, és részletes pénzügyi kalkuláció. Az, hogy egy üzlet, egy projekt sikeres lesz, vagy sem, az nagyon nagy részben azon múlik, hogy mennyire alaposan gondolják át.

 

 

Az üzleti tervezés nem jóslás! Nem arról van szó, hogy bárki a földön megtudná mondani, hogy valóban hogyan alakulnak majd a dolgok, hogy siker lesz-e vagy bukás! Arról szól az üzleti tervezés, hogy amennyire lehet, határozzuk meg a lehetséges játékteret.

 

 

 

kalkulacio07

 

 

TERVEZNI KELL !!! Később, a megvalósítás idején, a cég működésekor, pedig érdemes összevetni a tervezett számokat és a valóságot, a tényeket. Ezt is azért, hogy a működésünket tisztán lássuk, hogy kezükben tarthassuk a történetet. A folyamatokat, a költségeket, és az információk alapján jól tudjuk intézkedni, hogy a kívánt dolgok valósuljanak meg. Ide tartozik, hogy a cég működéséről, az üzleti folyamatokról, a jelenlegi és várható helyzetről információkat, kimutatásokat adni nem a számvitel, nem a könyvelés az illetékes. Ők megteszik amit lehet, elvégzik a hivatalos, előírt teendőket, nyers adatokat is tudnak adni, de nem feladatuk a céget átlátni és kontrollálni. A sikeres cégvezetéshez gazdasági, értékesítési kimutatások, vezetői információk szükségesek. Jó információk alapján hozott, jó döntések.

excelmester excel táblázat kalkulacio 191004abc

www.excelmester.hu professzionális excel táblázatok

 

 

 

Elbukni vagy megnyerni ?

 

Egy bank hitelnél, egy befektetésnél arra kell gondolni, hogy a másik fél pénzt tesz bele, és érthető, hogy szeretné azt minél kisebb kockázattal, nyereséges, biztonságos ügyekbe tenni. A projekt gazda feladata az, hogy erről meggyőzze.

 

 

excelmester logo 03a 18075

 

 

 

A jól elkészített üzleti terv nagy segítség is, mert valóban rászorítja a projekt gazdáját, hogy mindent részletesen átgondoljon, hogy pontosan számoljon, hogy reálisan kalkuláljon, mert egy jó üzleti terv készítésekor azonnal látni, ha nem reális amit elképzeltünk.

 

 

üzleti terv készítés

 

 

 

Hiszen lássuk be, a projekt gazdája nem a jó üzleti terv készítésben  jártas. A sikereshez profi üzleti tervekre, profi pénzügyi kalkulációkra van szükség, komplex, meggyőző anyagra. 

 

 

Egy szabadon felhasználható, öt éves üzleti tervező minta pénzügyi kalkuláció itt tölthető le. 

Tartalmaz minden főbb tátelt, számot, ami alapján összeállíthatünk egy elképzelést, projektet, üzleti tervet. Bonyolultabb ügyeknél persze sokkal részletesebb számításokra is szükség van, elkészítjük önnek.

 

 

 

JÓ ÜZLETI TERV ANNYI MINT JÓ ÜZLETI HOZZÁÉRTÉS.

Ez minőíti a projektet, és a projekt gazdáját. Tudja minden bank és befektető !

 

 

A szabadon felhasználható, öt éves üzleti terv készítő itt is letölthető.

 

info@uzletitanacsadas.info

06 30 409 2113

 

 

 

AZ ÜZLETI TERV KÉSZÍTÉSRŐL MÉG EZEN AZ OLDALON OLVASHAT TÖBBET.

üzleti terv készítés. ami fontos a sikeres üzleti terv elkészítéséhez, a Technológiai, termelési, pénzügyi, értékesítési üzleti terv készítéshez, mint swot elemzés analízis, marketing, piac, verseny, konkurencia, bevétel, forgalom, költség mérleg. üzleti terv készítési cél a kockázati tőke, befektetés, bank hitel. szöveges üzleti terv készítés, és pénzügyi üzleti terv készítés.

Praesent luctus Aenean venenatis, adipiscing mi, consectetur eleifend dolor. dictum risus. quis