ÜZLETI TERV ? KINEK ? MINEK ?

 

 

Mert enélkül nem megy

 

Hogy kézben tartsa a dolgokat …
Hogy bank hitelt kapjon …
Hogy a befektetőt találjon …

 

 

Az üzleti világban azt lehet tapasztalni, hogy sok olyan vállalkozás és vállalkozó van, akik úgy csinálják a napi dolgaikat, hogy szinte semmilyen üzleti terv készítés, semmilyen pénzügyi számítások nincsenek mögöttük. Nem csinálnak ilyesmit, mert feleslegesnek tartják.

Valóban, sok esetben, amíg elég egyszerű az egész biznisz, amíg nincsen semmi fennforgás, addig megy is kézből minden. Viszont ha már problémák vannak, vagy csak esetleg lehetnek, ha nincs készpénz számolatlanul, ha gépek, beruhások kellenek, akkor mindez így már messze nem elégséges. Ha oda kell figyelni a vevőkre, szállítókra, átutalásokra, bérekre, akkor már muszáj kalkulálni, pénzügyi számításokat végezni, akár csak kockás papíron is, és ez már egyfajta üzleti terv készítés, itt kezdődik az üzleti terv készítés. Ha pedig már kicsit is komolyabb a vállalkozás, ha új üzletágat, vagy új projektet indítanak, ha bankhitelt szeretnének felvenni, vagy esetleg külső befektetőt, kockázati tőkét bevonni, akkor pedig mindez már nem kérdés, ekkor már nem csak jó, hanem muszáj üzleti tervet készíteni.

 

 

sikeres üzleti befektetés értékelés

Egy bank, egy befektető csak az üzleti terv alapján tudja megítélni, hogy amivel hozzájuk fordulunk, az csak óhaj, vagy pedig egy reális, átgondolt, biztonságos, nyereséges projekt lesz-e, amennyire ezt előre csak várni lehet. Ekkor már érdekünk is, kell is az üzleti terv készítés, komoly szöveges rész, piac, működés, verseny, értékesítés elemzés, és részletes pénzügyi kalkuláció. Az, hogy egy üzlet, egy projekt sikeres lesz, vagy sem, az nagyon nagy részben azon múlik, hogy mennyire alaposan gondolják át.

 

 

Az üzleti tervezés nem jóslás! Nem arról van szó, hogy bárki a földön megtudná mondani, hogy valóban hogyan alakulnak majd a dolgok, hogy siker lesz-e vagy bukás! Arról szól az üzleti tervezés, hogy amennyire lehet, határozzuk meg a lehetséges játékteret.

VAKREPÜLÉSNEK VAKLANDOLÁS A VÉGE !

 

 

 

kalkulacio07

Az üzleti terv készítés lényege tehát az, hogy alaposan át kell gondolni a projektet, annak minden fontos külső és belső tényezőjét, terméket, innovációt, szervezetet, piacot, vezetést, a lehetőségeket, a veszélyeket, a megvalósítás üzleti és pénzügyi menetét, és akkor látjuk, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha a dolgok így vagy úgy alakulnak.

 

 

Később, a megvalósítás idején, a cég működésekor, pedig érdemes összevetni a tervezett számokat és a valóságot, a tényeket. Ezt is azért, hogy a működésünket tisztán lássuk, hogy kezükben tarthassuk a történetet. A folyamatokat, a költségeket, és az információk alapján jól tudjuk intézkedni, hogy a kívánt dolgok valósuljanak meg. Ide tartozik, hogy a cég működéséről, az üzleti folyamatokról, a jelenlegi és várható helyzetről információkat, kimutatásokat adni nem a számvitel, nem a könyvelés az illetékes. Ők megteszik amit lehet, elvégzik a hivatalos, előírt teendőket, nyers adatokat is tudnak adni, de nem feladatuk a céget átlátni és kontrollálni. A sikeres cégvezetéshez gazdasági, értékesítési kimutatások, vezetői információk szükségesek. Jó információk alapján hozott, jó döntések.

excelmester excel táblázat kalkulacio 191004abc

www.excelmester.hu professzionális excel táblázatok

 

 

 

Mit szeretne? Elbukni a befektetőt, vagy megnyerni ?     A barkácsolás biztos kudarc!

 

Egy bank hitelnél, egy befektetésnél arra kell gondolni, hogy a másik fél pénzt tesz bele, és érthető, hogy szeretné azt minél kisebb kockázattal, nyereséges, biztonságos ügyekbe tenni. A projekt gazda feladata az, hogy erről meggyőzze.

A siker 50%-ban a jó projekten és 50%-ban a jó üzleti terven múlik.

 

 

 

excelmester logo 03a 18075

 

 

 

A jól elkészített üzleti terv nagy segítség, mert valóban rákényszeríti a projekt gazdáját, hogy átgondoljon, hogy számoljon, hogy reálisan kalkuláljon, mert a jó üzleti terv készítésnél azonnal kibukik minden ami irreális és hamis.

 

 

üzleti terv készítésA konkrét üzleti terv készítésekor minden felmerülő szempontot mérlegelni kell. Értékesítési mennyiséget, beszerzést, anyagot, önköltséget, gyártást, alvállalkozókat, technológiát, fejlesztést, eladási árat, marketinget, hirdetéseket, belső működési kölstégeket, létszámot, feladatokat, béreket, rezsit, bérleti díjat, fenntartást, szállítást, energiát, telefont, irodai költségeket, a projekt megvalósításához szükséges beruházásokat, épületet, gépeket, eszközöket, mindent.

 

 

Üzleti tervet készíteni bárki tud, ír valamit a piacról, az elképzeléseiről, hozzátesz pár számot, és készen is van. Ez a biztos kudarc.

Hiszen lássuk be, a projekt gazdája a projekthez ért, ahhoz az üzleti dologhoz, amivel foglalkozik, és nem az üzleti terv készítésben  szakértő. Ha sikeres projektet, bank hitelt, sikeres befektetést szeretnénk, ahhoz nem barkácsolt anyagokra, hanem profi módon elkészített, komplex üzleti tervekre, kalkulációkra van szükség. Az elvárás általában öt éves üzleti terv készítése, bonyolultabb esetekben egy-két éves, havi bontású pénzügyi számításokkal.

A legjobb üzleti elképzelés is csak elképzelés, minden befektető a konkrétumokra kíváncsi, és részletes üzleti tervet kér. Azért, mert egyrészt pontosan tudja, hogy a számokból ki fog derülni minden, az üzleti terv pénzügyi kalkulációnak minden szempomtból kereszben hosszában stimmelnie kell, az pedig csak akkor van úgy, ha a terv valóban reális dolgokat tartalmaz. Másrészt ami fontos számára, hogy nagyon jól tudja, hogy aki jó üzleti tervet készített, az jól átgondolta, ért a saját projekjéhez, és hitelezni, befektetni pedig csak ilyen partnerbe érdemes.

 

 

Egy szabadon felhasználható, öt évre szóló, alapvető üzleti tervező minta kalkuláció itt tölthető le. 

Tartalmaz minden fontos tételt, főbb részletet, ami ahhoz szükséges, hogy összeállíthassunk egy reális, működő üzleti elképzelést, projekt üzleti tervet. Nagyobb, bonyolultabb ügyek esetében természetesen további bontásokra is szükség lehet, ekkor elkészítjük önnek, a részletes, komplex üzleti tervet.

 

 

 

üzleti terv készítésEgy sikerre esélyes bank hitel és befektetési anyagnak a MEGFELELŐ elkészítése NEM KIS FELADAT, és nem érdemes amatőr módon elkészített üzleti tervet odavinni, mert TÉTJE VAN, nyerni szeretnénk, nem kudarcot vallani.

 

 

Figyelem fontos !

JÓ ÜZLETI TERV = JÓ ÜZLETI HOZZÁÉRTÉS.

Tudja minden befektető !

 

 

A szabadon felhasználható, öt éves üzleti terv készítő itt is letölthető.

tojáskép s&d üzleti terv készítés kockázati tőke befektetés

 

 

 

info@uzletitanacsadas.info

06 30 409 2113

 

 

 

AZ ÜZLETI TERV KÉSZÍTÉSRŐL MÉG EZEN AZ OLDALON OLVASHAT TÖBBET.

design szöveg tömb. Üzleti tanácsadás, üzleti terv készítés, pénzügyi kalkuláció, cash-flow, értékesítési terv, innováció. üzleti terv készítés. Minden ami fontos lehet, a sikeres üzleti terv elkészítéséhez, a Technológiai, termelési, pénzügyi, értékesítési üzleti terv készítéshez, mint swot elemzés analízis, marketing, piac, verseny, konkurencia, bevétel, forgalom, költség mérleg. üzleti terv készítési cél a kockázati tőke, befektetés, bank hitel. szöveges üzleti terv készítés, és pénzügyi üzleti terv készítés.

 

AZ ÜZLETI TERV KÉSZÍTÉSRŐL CIKKEK

ITT :  ÜZLETI TANÁCSADÁS ÜZLETI TERV KÉSZÍTÉS CIKKEK  :  ITT

 

design szöveg tömb. Üzleti tanácsadás, üzleti terv készítése, innováció, projekt, hitel, befektetés. ami fontos lehet, a megfelelő az üzleti terv elkészítésében. Technológiai, termelési, pénzügyi, értékesítési üzleti terv készítés részei a swot analízis, marketing, piac, verseny, konkurencia, bevétel, forgalom, költség. az üzleti terv készítés célja kockázati tőke, befektetés, bank hitel. van szöveges üzleti terv készítés, és van pénzügyi üzleti terv készítés. alapvető dolog az Üzleti terv készítés, bár sokan nem hiszik, hogy kell az üzleti terv készítés, mert NEM ÉRTENEK eléggé AZ ÜZLETHEZ. AMÍG EGYSZERŰEN MEGY A SZEKÉR, ADDIG felesleges. pedig a cég kézben tartásához kellenek az üzleti terv készítések, a jó kimutatások. ha pedig már bank hitel befektetés lesz, akkor szigorúan kell üzleti tervet készíteni, kötelező az üzleti terv elkészítése.  senki nem adja a pénzét anélkül, hogy részletes pénzügyi kalkulációt látna, ez az üzleti terv készítés. amatőr barkácsolni nem érdemes, mert nyerni akarunk, ahhoz pedig profi üzleti terv készítés kell. Profi szöves üzleti terv készítés és pénzügyi üzleti terv készítés.

 

sed Lorem ipsum luctus libero Donec fringilla odio accumsan adipiscing pulvinar