PROFI ÜZLETI TERV KÉSZÍTÉS

 

 

ÜZLETI TERV
PÉNZÜGYI KALKULÁCIÓ
EXCEL TÁBLÁZAT
CASH FLOW
SWOT ANALÍZIS
BANK HITEL
KOCKÁZATI TŐKE
BEFEKTETÉS
DOKUMENTÁCIÓ ANYAGOK
KÉSZÍTÉSE

 

Minden komoly üzleti működés alapja valamilyen üzleti terv készítés. Lehet hogy kockás papír, lehet, hogy bonyulult excel táblázat készítés , a lényeg, hogy alapos és részletes átgondolás ! Mindenképpen szükség van rá, ha a cél egy projekt, egy bankhitel, vagy befektetés, de igazában üzleti terv készítésre a mindennapokban is szükség van, amikor “csak” a cég működését igyekszünk minél eredményesebbé tenni .

VAKREPÜLÉSNEK VAKLANDOLÁS A VÉGE !

 

 

 

kockásfüzet01a

A lényeg, hogy alaposan át kell gondolni a projektet, annak minden fontos külső és belső tényezőjét, terméket, innovációt, szervezetet, piacot, vezetést, a lehetőségeket, a veszélyeket, a megvalósítás üzleti és pénzügyi menetét.

 

 

Csak ezt a 101%-ig átgondolt, kalkulált tervet nevezzük üzleti tervek. Tudni kell, hogy akár önmaga csinálja, akár profival csináltatja, az egy komoly munka! Ön a saját cége profiljához ért, az üzleti terv készítés egy külön szakma.

Aki nem tervez, az a vakrepülés. Aki tervez, az a tudatos cégvezetés.

 

 

 

Az üzleti terv készítésének első fele egy szöveges rész, az egész projekt teljes leírása, rövid bemutatás, vezetői összefoglaló, stratégia, célok, termékek, innováció, technológia, szervezet, belső ügyek, megvalósítás, piaci szempontok, újdonság, verseny, veszélyek, marketing, értékesítés, költségek, bevételek, nyereség, cash-flow, mérleg.

excelmester excel táblázat kalkulacio 191004abc

www.excelmester.hu professzionális excel táblázatok

Az üzleti terv második része ennek a konkrét számszaki kibontása, a gazdasági, pénzügyi kalkuláció, ütemezés, beruházás, technológia, termékekek, fejlesztés, különféle költségek, bevételek, nyereség, cash-flow, mérleg.
Ez így együtt bizony nem egyszerű, ezért egy sikerre esélyes üzleti terv elkészítése nagy feladat. Profi szöveg és profi kalkuláció, plusz profi üzleti terv készítési hozzáértés. 

 

 

Mit szeretne? Elbukni a befektetőt, vagy megnyerni ?     A barkácsolás biztos kudarc!

 

 

 

kalkulacio07Aki értelmesen cselekszik, az saját magának is alaposan körüljárja a tervezett projektjét, üzleti tervet készít. Végső soron hasonlót vár el egy bank is, egy befektető is, és mivel nem érthet az adott témához, ezért részletes és alapos anyagra van szüksége. Pénzt tesz bele, és érthető, hogy szeretné azt minél kisebb kockázattal, nyereséges, biztonságos ügyekbe tenni. A projekt gazda feladata az, hogy erről meggyőzze. A siker 50%-ban a jó projekten és 50%-ban a jó üzleti terven múlik.

 

excelmester logo 03a 18075

 

Ahogyan már szó volt róla, minden komolyabb üzleti működés, projekt, bank hitel, befektetés alapja egy alapos, részletes átgondolás, egy üzleti terv készítés, kell hogy legyen. Sok vállalkozás és vállalkozó nem érzi ennek a fontosságát, azt gondolja, hogy ez csak egy felesleges nyűg, amit kérnek a különféle hivatalok, tudja ő fejből is a dolgokat, de ennek hozzáállásnak az eredménye látszik is a tönkrement cégek számán, az elutasított hiteleknél, és a kudarcokkal végződő befektető kereséseknél.

Ha egy új projektet, új üzletágat szeretnénk indítani, vagy akár a meglévőt bővíteni, akkor elemi érdekünk, hogy reálisan tervezzünk, hiszen aki kicsit is értelmesen áll az üzlethez, az szeret tisztán látni, és nem akarja megalapozatlan elképzelésekkel önmagát becsapni. Az üzleti terv készítés az a szilárd talaj, amire építeni tudunk.

 

Az egy nagyon fontos segítség a dologban, hogy egy jól elkészített, profi üzleti terv elkészítése egyszerűen rákényszeríti a projekt gazdáját, hogy átgondoljon, hogy számoljon, hogy reálisan kalkuláljon, mert egy jó üzleti terv készítésekor azonnal kibukik minden ami irreális.

 

A megfelelő üzleti terv elkészítésekor minden felmerülő szempontot mérlegelni kell, értékesítési mennyiséget, beszerzést, anyagot, önköltséget, gyártást, alvállalkozókat, technológiát, fejlesztést, eladási árat, marketinget, hirdetéseket, belső működési kölstégeket, létszámot, feladatokat, béreket, rezsit, bérleti díjat, fenntartást, szállítást, energiát, telefont, irodai költségeket, mindent. Át kell gondolni a projekt megvalósításához szükséges beruházásokat, mint épület, technológia, gép, berendezés, informatika. Ez így már csak fejben is sok, de ténylegesen árakkal, költségekkel, mindezt papíron, táblázatokkal bűvészkedve, újra és újra változtatgatva, az már valóban nagyon sok munka. Éppen ezért, valójában az üzleti terv készítés nem csupán valami szöveg meg pár szám, táblázat együtt, hanem az üzleti terv készítés igazában maga a projekt lényegi tartalma.

 

Üzleti tervet készíteni bárki tud, ír valamit a piacról, az elképzeléseiről, hozzátesz pár számot, és készen is van. Ez a biztos kudarc.

Hiszen nézzünk szembe vele, a projekt gazdája a saját témájához ért, ahhoz az üzleti dologhoz, amivel foglalkozik, és nem az üzleti terv készítésben van otthon, nem az dolga, és nem abban szakértő. Ha pedig sikeres projektet, bank hitelt, sikeres befektetést szeretnénk, ahhoz nem amatőr, barkácsolt anyagokra, hanem profi módon elkészített, komplex üzleti tervekre, pénzügyi kalkulációkra van szükség. A szokásos elvárás az öt éves üzleti terv készítés, bonyolultabb esetekben plusz egy-két éves, havi bontású pénzügyi számításokkal.

 

 

A legjobb üzleti elképzelés is csak elképzelés, minden befektető a konkrétumokra kíváncsi, és részletes üzleti tervet kér. Azért, mert egyrészt pontosan tudja, hogy a számokból ki fog derülni minden, az üzleti tervező pénzügyi kalkulációnak minden szempomtból kereszben hosszában stimmelnie kell, az pedig csak akkor van úgy, ha a terv valóban reális dolgokat tartalmaz. Másrészt ami fontos számára, hogy nagyon jól tudja, hogy aki jó üzleti tervet készített, az jól átgondolta, ért a saját projekjéhez, és hitelezni, befektetni pedig csak ilyen partnerbe érdemes.

 

 

Nagyon sok féle üzleti terv készítés, üzleti kalkuláció létezhet, annyi, ahány féle projekt. A tartaloma mindig az adott téma spaciális részleteit mutatja, egyiknél egyfajta dolgokon van a hangsúly, a másiknál más dolgokon, de minden üzleti terv készítés alapja és lényege azonban hasonló, sőt közös. Értékesítési mennyiségek, árak, bevételek, beszerzés, anyagok, költségek, beruházások, p&l, cash-flow, pénzforgalom, nyereség.

 

Egy ingyenes üzleti tervező pénzügyi kalkuláció letölthető itt.
Nagyon jó, alapvető üzleti terv készítő excel táblázat, ami tartalmaz minden fontos tételt, főbb részletet, ami ahhoz szükséges, hogy összeállíthassunk egy reális, működő üzleti elképzelést, projekt üzleti tervet. Nagyobb, bonyolultabb ügyek esetében természetesen további bontásokra is szükség lehet, ekkor elkészítjük önnek a részletes, komplex üzleti tervet.

 

 

Az üzleti terv készítés szöveges részének témái: bemutatás, összefoglaló, stratégia, célok, projekt, termék, technológia, szervezet, belső ügyek, megvalósítás, piaci szempontok, újdonság, verseny, veszélyek, marketing, értékesítés, költségek, bevételek, nyereség, cash-flow, mérleg.

 

 

 

üzleti terv készítésAz is szempont, hogy az üzleti terv készítés mindig az adott döntéshozó számára legyen megfelelő üzleti terv készítés, a cél a maximálisan hatásos anyag, hiszen meg kell őt nyerni magunknak. Az ilyen hitel és befektetési anyagnak a MEGFELELŐ elkészítése NEM KIS FELADAT, valójában jelentős gyakorlatot, technológiai, üzleti és közgazdasági felkészültséget kíván. Mi ezzel foglalkozunk.

 

SENKI NEM TUD üzleti tervet készíteni ÖN HELYETT, hanem CSAK KÖZÖSEN lehet elkészíteni, hiszen ön ismeri részleteiben a projektet. Mi ezt a tudást kiegészítjük, az elképzelést átgondoltabbá, következetessé tesszük, együtt olyan koncepciót dolgozunk ki, ami megáll a maga lábán, és vonzó egy banknak és befektetőnek, mert látják, hogy ténylegesen mennyire vonzó és megalapozott az üzleti elképzelése.

 

 

 

Mit szeretne? Elbukni a befektetőt, vagy megnyerni ?

 

A barkácsolás biztos kudarc!

 

Az időveszteség, az elutasítások sokkal sokkal többe kerülnek, mint egy profi üzleti terv elkészíttetése. Egy bank, egy befektető az asztalára letett üzleti terv anyag alapján ítéli meg az egész projektet, a cégvezetést, a hozzáértést, és ennek alapján hoz döntést arról, hogy érdekli vagy nem, beszáll vagy sem. Ez a kulcs. Nem érdemes rontani a saját esélyeit!

 

Figyelem fontos !

JÓ ÜZLETI TERV = JÓ ÜZLETI HOZZÁÉRTÉS.

Tudja minden befektető !

 

 

Szabadon felhasználható, öt éves üzleti terv kalkuláció tölthető le itt.

tojáskép s&d üzleti terv készítés kockázati tőke befektetés

 

 

 

info@uzletitanacsadas.info

06 30 409 2113

 

 

 

ÜZLETI TERV CIKKEK TANULMÁNYOK

ITT :  ÜZLETI TANÁCSADÁS ÜZLETI TERV KÉSZÍTÉS CIKKEK  :  ITT

 

design szöveg tömb. Üzleti tanácsadás, üzleti terv készítés, pénzügyi kalkuláció, cash-flow, értékesítési terv, innováció, üzleti terv készítés. Minden ami fontos lehet a szokásos az üzleti terv készítésében. Technológiai, termelési, pénzügyi, értékesítési üzleti terv készítés, swot analízis, marketing, piac, verseny, konkurencia. befektetéshez és bank hitelhez szöveges üzleti terv készítés, és pénzügyi üzleti terv készítés gazdasági kalkuláció. az Üzleti terv készítés Szöveges része minden olyan szempont kitárgyalása, amire szükség van, hogy egy befektető, egy bank átlássa a projektet. Cég helyzete, cél, stratégia, termékek, gyártás, megvalósítás, beruházás, költségek, pénzügyek, piac, értékesítés, marketing, csapat, szervezet, vezetés, veszélyek, lehetőségek, swot analízis, és ígyí tovább. Az üzleti terv készítés második része a konkrét számszaki PÉNZÜGYI számítások. Költségek, bevételek, árak, készpénz, tőke, befektetés, cash-flow, eredménykimutatás, mérleg. Egy komoly befektetési projekt üzleti terv készítése, elgondolása, összeállítása, egyáltalán nem egyszerű dolog. először fejben megy az üzleti terv elkészítése, minden lényeges elemével részletével együtt. Sok munka, idő, pénz, de Ez az üzleti terv készítés lényege. Kisebb ügyeknél lehet házilag is, nagyobb projekteknél megéri mindenképpen szAkértőre bízni az üzleti terv elkészítését. A kudarcok, időveszteség, elutasítások sokkal sokkal többe kerülnek, mint egy profi üzleti terv készítésének díja. Egy befektető az asztalára letett anyag alapján ítÉli meg a projektet, a cégvezetést, és ennek alapján hoz döntést arról, hogy érdekli vagy nem, hogy beszáll kockázati tőkével vAgy nem. Ezért fontos a jó üzleti terv készítés. A siker kulcsa a projekt maga, és a profi üzleti terv készítése. Ha így nézzük, akkor a siker érdekében mindent megteszünk, ami a befektetŐ keresés, a befektetés sikerét előmozdítja, és nem rontjuk a saját esélyeinket. Ez már egy jó üzleti döntés, ami gazában az egész projekt sikerét is befolyásolja. Profi üzleti terv készítés.

 

venenatis, tristique Lorem ipsum elit. suscipit libero Donec Aenean mattis felis massa